10 May, 2011

Wanita - sasaran simbahan cecair?


Beberapa bulan yang lepas aku mendapat emel tentang kegiatan menyimbah cecair ke muka wanita dan sasarannya ialah wanita Melayu berleluasa di sekitar Kuala Lumpur oleh lelaki bermotosikal. Emel itu menasihatkan agar dapat dipanjangkan emel yang berupa peringatan agar sanak saudara dan kenalan penerima emel tidak menjadi mangsa kepada perbuatan khianat yang tidak dapat dikenalpasti puncanya. Beberapa orang wanita yang menjadi mangsa dikatakan terlantar di beberapa hospital di sekitar Lembah Kelang.


Semalam 9 Mei 2011 - akhbar Utusan Malaysia melaporkan secara rasminya berita itu di dada akhbar di muka hadapan seolah-olah memberi amaran bahawa kejadian itu masih belum reda dan belum ada jalan penyelesaian. Untuk itu kepada wanita-wanita yang mengguna kemudahan perkhidmatan awam di harap dapat lebih berhati-hati ketika berada di jalanraya sama ada ketika menunggu kenderaan atau pun berjalan kaki kerana mereka adalah sasaran utama.


Apa dah jadi ini? Mengapa kamu wahai penjenayah sengaja mewujudkan keadaan suasana yang tidak selamat kepada mereka yang tidak berdosa? Dendam? Kerana apa? Atau kamu sakit mental?

No comments: