23 June, 2008

Si Cumi-Norhidayah


Dalam ruangan lepas kita telah berkenalan dengan si Ciki. Kali ini dengan si Cumi dari Johor dan berkhidmat di Insitut Terjemahan Negara Malaysia. Jika anda berkunjung ke ITNM pastinya anda akan disambut dengan layanan mesra beliau, kerana Dayah selalu mengalu-ngalukan kedatangan anda!
Nama: Norhidayah Binti Basri
Tarikh lahir: 13 November 1984
Tempat lahir: Muar, Johor
Pendidikan: Diploma Senireka Grafik & Multimedia
Kegemaran: Window Shopping

Adik beradik? Anak ke berapa?
6 orang (anak bongsu)

Makanan & minuman kegemaran?
Sizzling Mee dan Jus Tembikai

Warna kegemaran?
Putih dan Pink

Perkara yang anda tidak suka:jika berlaku pada hidup anda?

Member yang dipercayai tikam dari belakang.

Perkara yang paling anda suka berlaku dan hidup dan ingin dikongsi?
Paling suka adalah dapat menghabiskan diploma dlm bidang Senireka Grafik & Multimedia.Rupanya susah nak belajar dalam bidang ni, memang memerlukan daya ketahanan mental & fizikal. Betapa susahnya nak mencari idea yang kreatif, tapi best sangat bila dah dapat idea yang best dan diterima oleh pensyarah.
Dapat shopping barang yang memang diimpikan, kalo bf blanje lg best.hehehe

Seronok dengan hidup sekarang?
Seronok, sebab ada kerja. Zaman sekarang ni tak boleh nak memilih kerja, kalo memilih alamatnye tak keje ar.

Yang belum tercapai dalam hidup apa dia?
Erm saya nak pakai keta (Suzuki swift) hehehe..agak-agak nye dpt tak?
Nak dapat gaji yang lebih dari gaji sekarang ni. Boleh beli rumah, keta,bleh tiap hari shopping.

Pengalaman yang seronok untuk di kongsi?
Time pegi family day ke Cherating, perjalanan pergi dan balik seronok habis. Bleh dalam bas berkaraoke, berlakon, menari. huhu seronok. Time kat sana plak wat persembahan tarian bollywood gitu.Time tu sume orang kate kite gedik tau.

Ada orang kata anda gedik, anda marah/tidak setuju?
Hahaha..tak marah pon,suke hatilah dorang nak kate kite ni gedik but cume sape yang dah kawan ngan kite je tau yang kite ni camne jenis orangnye..hehehe

Komen anda mengenai kehilangan kanak2/pembuangan bayi yang berleluasa sekarang?
Kehilangan kanak-kanak ini sepatutnye tak berlaku, ibu bapa sendiri kena make sure anak dorang pegi mana, jangan biarkan anak dorang kuar sendirian. Ibu bapa perlu tahu aktiviti anak-anak masing-masing.

Jika ada yang ingin mengenali anda bagaimana?
Takde kot yang nak kenal.

Boleh beri email address?
Wegois_gurl@yahoo.com
hidayah@itnm.com.my

2 comments:

Saiful Azman Hj Bidin said...

minah ni macam pernah tengok tetapi di ana yer?

sinaganaga said...

Hai Norhidayah! Jom minum. :)